Stoofpeertjes [1]
Door Jet [2] op 2 november, 2015 - 16:46De geur van stoofpeertjes die door je huis gaat, hoort bij de herfst en wintertijd. De pan op het fornuis en elke keer even onder het deksel kijken of de peren al gaan verkleuren. En dan net zolang stoven tot je op het laatst een bodempje siroop over houdt. Als experiment heb ik de peren in de slow cooker laten stoven. De kleur is iets minder intens, maar de smaak is evengoed als die van de ouderwets gestoofde peertjes. Gebruik Gieser Wildeman stoofperen, dat zijn absoluut de beste.
Schil de peren met een dunschiller. Dit gaat het makkelijkste als je schilt van het steeltje naar het kroontje. Laat het steeltje zitten.
Zet de peren strak naast elkaar in de pot. Leg het kaneelstokje erin en schep de suiker erover.
Giet kokend water in de pot tot ca. 1,5 cm onder de aanzet van het steeltje.
Zet de slowcooker op hoog en laat ze ca. 5 uur stoven.
Voor knalrode peren kun je een kleurstof voor stoofperen gebruiken (te koop in de supermarkt) of rode wijn, maar zelf gebruik ik dat nooit.
Eet ze warm of koud.
Eet smakelijk.