Aardappel broccoli salade

Een verrassende salade, voedzaam en heel gezond.

Inspiratiebron: Gezien in Vegetarisch fit

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (35 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 - 350 gram vastkokende aardappels
  • 1 eetl kappertjes, fijngesneden
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 75 ml hete groentenbouillon
  • 2 eetl citroensap
  • zout en peper
  • 1 theel (milde) mosterd
  • 20 gram pijnboompitten, licht geroosterd
  • 250 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 2 stengels bleekselder, in boogjes
  • 2 eetl olie (b.v. walnotenolie)
  • basilicum, voor garnering

Bereiding

Aardappels schillen en in blokjes snijden van ong 3 x 3 cm. Kook ze 6 minuten  en giet af.

Het gesnipperde sjalotje overgieten met de hete bouillon. Maak van de kappertjes, citroensap, zout, peper en mosterd een dressing.

Doe de aardappelstukken in een kom en giet er de bouillon over. Laat dit ca 30 minuten intrekken.

De broccoliroosjes in ca 5 minuten beetgaar koken in een beetje water met wat zout. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Goed laten uitlekken.

Voeg de broccoli, gesneden bleekselder en geroosterde pijnboompitten toe aan de aardappelen.

Giet hier de dressing en wat olie over en garneer met de fijngesneden basilicum.

Maal er nog wat zout en peper uit de molen over en evt. een drupje azijn.

Eet smakelijk.