Aardbeien cheesecake

Het is weer volop aardbeien seizoen. Heerlijk, die sappige, geurige, zoete zomerkoninkjes. Het allerliefst eet ik ze zo uit de hand, maar deze keer heb ik ze verwerkt in een toetje. In het originele recept is de bodem gemaakt van geroosterde havervlokken en een beetje boter. In plaats van havervlokken heb ik volkorenbiscuit genomen. Bij de wachttijd is geen rekening gehouden met het afkoelen van de cheesecake.

Inspiratiebron: Sonja van de Rhoer

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (15 bereiden, 25 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 25 gram volkorenbiscuit, fijn verkruimeld
  • ca. 20 gram gesmolten boter
  • 125 gram (magere) roomkaas
  • 20 gram suiker
  • 1/2 eetl custardpoeder
  • 1 ei
  • 3/4 zakje vanillesuiker
  • 150 gram aardbeien
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl poedersuiker
  • munt als garnering
  • 2 soufflé schaaltjes van ca. 2 dl

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng de fijn verkruimelde biscuits met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes. Zet even in de koelkast.

Doe de roomkaas, suiker, custardpoeder, ei en vanillesuiker in een hoge kom. Klop dit met b.v. de garde van de staafmixer tot een luchtige massa. Verdeel dit over de biscuitbodem.

Zet de schaaltjes in de onderste helft van de oven op een rooster en bak ze in ca. 25 minuten gaar. De massa moet een beetje stevig aanvoelen.

Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze dan ca. 1 uur in de koelkast.

Snijd de aardbeien in vieren en pureer de helft met de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de puree over de schaaltjes en leg de rest van de aardbeien er boven op. Garneer met munt (zoals op de foto te zien is, heb ik dat vergeten).

Eet smakelijk.