Amandeltaart

Het lijkt op gevulde koek, het ruikt als gevulde koek. Is het gevulde koek? Nee, het is veel lekkerder. Het is amandeltaart. Deze taart is een echte traktatie voor de lekkerbek.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 85 minuten (25 bereiden, 60 wachten)

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 100 gram gepelde amandelen
  • 2 eieren
  • 125 gram boter
  • 200 gram rietsuiker of lichte basterdsuiker
  • 1 theel amandelessence
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • poedersuiker om te bestrooien
  • amandelschaafsel

Bereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.

Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in.

Maal de amandelen fijn in een foodprocessor of hak ze zeer fijn.

Roer de boter met de mixer tot deze er romig uitziet. Doe de suiker erbij en roer dit goed door. Doe de eieren er één voor één door. Roer dit alles tot een mooi glad mengsel.

Meng de amandelen en bakmeel er door.

Schep het taartbeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Strooi het amandelschaafsel erover en zet de taart in de voorverwarmde oven. Bak de taart in ongeveer 45 tot 50 minuten gaar en bruin. Controleer dit met een sateprikker.

Haal de taart uit de oven en laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen.

Bestrooi de taart kort voor het serveren met de poedersuiker.

Reacties

Net de door Aart gemaakte amandeltaart op, erg lekker!

Toprecept! In mijn Albert Heijn hebben ze alleen geen amandelessence, dus in plaats daarvan heb ik vanille-aroma gebruikt. Iets andere smaak, minder gevulde koek-achtig, maar toch heel lekker.