Appelbabka

Dit is een toetje uit Oekraïne, gemaakt met eenvoudige ingrediënten. Warm geserveerd, een waardige afsluiter van de maaltijd. Afgekoeld smaakt het ook prima, b.v. bij de thee.

Inspiratiebron: Janny de Moor

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (15 bereiden, 45 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gram friszure appels
  • 1 theel kaneel
  • 2 eieren
  • 2 eetl kristalsuiker
  • 2 afgestreken eetl zelfrijzend bakmeel
  • 2 afgestreken eetl yoghurt
  • snufje zout
  • poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een springvorm van ca. 18 cm en bestrooi met paneermeel.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Schud om met de kaneel.

Klop de eieren met de suiker tot vla-dikte. Zeef het meel met het zout erboven en schep dit luchtig met een grote metalen lepel door de ei-massa. Schep op dezelfde wijze de yoghurt erdoor.

Schud de appelstukjes erbij en schep even door. Breng het geheel over in de vorm.

Bak dit 30-45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het gaar is. Dek met alu-folie af als de babka te donker wordt.

Bestrooi vlak voor het serveren met de poedersuiker.

Eet smakelijk van dit luchtige toetje.