Appelkruimeltaart met bramen

Lekkere taart uit Libanon die eenvoudig te maken is doordat je vruchten en deeg door elkaar mengt. Wat het typische Libanese onderdeel is, weet ik niet. Misschien het snufje nootmuskaat?

Inspiratiebron: De Souk

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 115 minuten (25 bereiden, 90 wachten)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 grote zure appels, geschild en in stukjes
  • 2 eetl + 200 gr suiker
  • snufje nootmuskaat
  • snufje kaneel
  • 200 gr zachte boter
  • 3 eieren
  • 250 + 150 gr bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 150 gr bramen
  • evt. amandelen en poedersuiker
  • 100 gr koude boter

Bereiding

Kook de appel, 2 eetl suiker, kaneel, nootmuskaat en 4 eetl. water ongeveer 15 minuten.

Klop de boter met suiker en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.

Roer de 250 gr bloem, bakpoeder er door en voeg de appels en bramen toe.

Giet het beslag in een ingevette springvorm van 22 cm

Maak een kruimellaag door 150 gr met de koude boter tussen je vingertoppen te wrijven tot het op broodkruim lijkt. Strooi dit over de taart heen.

Bak de taart in 90 minuten op 180 graden. Als je er amandelen over strooit, voeg die dan na 60 minuten baktijd toe.