Asperge-aardappel gratin

Een heerlijke ovenschotel met asperges, aardappeltjes en ham. De prei geeft er een pittige smaak aan. Het oorspronkelijke recept uit allerhande is aangepast naar eigen smaak.

Inspiratiebron: Allerhande

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 50 minuten (30 bereiden, 20 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 gram aardappels ter grootte van kleine krieltjes, ca. 5 minuten gekookt
  • 400 gram witte asperges
  • ca. 300 gram prei, in dunne halve ringen gesneden
  • 1 eetl amandelschaafsel, geroosterd
  • 1/2 theel bouillonpoeder
  • 100 gram dungesneden achterham, in reepjes gesneden
  • 50 gram grofgeraspte pittige kaas
  • citroensap
  • olie
  • 2 à 3 eetl kookroom light

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de asperges, snijd het onderste stukje eraf en snijd ze in stukken van ca. 3 cm.

Verhit een eetl olie in een wok en bak de asperges op middelhoog vuur ca. 5 minuten tot ze gaan kleuren. Voeg de prei toe en bak alles tot de prei zacht is. Schep regelmatig om. Strooi er de bouillonpoeder over, giet de kookroom er bij en schep alles door elkaar.

Voeg de aardappels, gesneden ham, kaas, amandelschaafsel en wat citroensap toe en roer goed door.

Schep alles in een ingevette ovenschaal en zet 15 - 20 minuten in de oven tot de bovenkant gaat kleuren.

Eet smakelijk.