Aubergine-courgette rolletjes in tomatensaus

Een heerlijke mediterrane ovenschotel.

Inspiratiebron: "Gezond eten"

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 65 minuten (45 bereiden, 20 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 flinke aubergine
  • 1 à 2 dikke courgettes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 flinke bosuien, gesnipperd
  • 75 - 100 gram feta, verkruimeld
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 tn knoflook, gesnipperd
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1/2 theel tijm
  • 1/2 theel rozemarijn
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • mengsel van een beetje olie en vloeibare margarine

Bereiding

Reken per persoon 5 - 6 rolletjes.

Snijd of schaaf in de lengte van de aubergine en de courgette elk 10 tot 12 dunne plakken. Leg de plakken aubergine op een bord en bestrooi ze met zout. Laat een half uur staan en dep daarna het vocht en overtollig zout eraf.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak intussen de tomatensaus. Fruit de ui en knoflook, samen met de tijm, rozemarijn en laurierblaadje in een scheutje olijfolie, tot de ui glazig is. Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe en laat de saus zachtjes pruttelen tot een goede dikte is verkregen.

Bestrijk alle plakken (aubergine en courgette) licht met het oliemengsel.

Verhit een grillpan en bak de courgette en aubergineplakken op halfhoog tot hoog vuur aan elke zijde 1 à 2 minuten. Leg ze op een bord.

Leg op een snijplank een plak courgette en leg daar een plak aubergine bovenop. Verdeel hier wat paprikablokjes, bosui en feta over en rol de plakken zo strak mogelijk op. Zet het rolletje rechtop in een ingevette ovenschaal. Maak zo alle rolletjes.

Schep de tomatensaus over de rolletjes en zet de schaal 20 minuten in de oven.

Lekker met rijst en sla of een paprikasalade.

Eet smakelijk.