Babi Ketjap met aubergine

Inspiratiebron: Kookles van de indochef

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 60 minuten (20 bereiden, 40 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 gr hamlappen of ander varkensvlees
  • 250 gr spekjes
  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theel. gemberpoeder
  • 2 theel. sambal oelek of een rode peper
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. citroensap
  • Zout en witte peper

Bereiding

Snij het vlees, de aubergine en de tomaat.
Pel de ui en knoflook. Snij ze fijn of maal ze in de vijzel.

Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gember, sambal en zout en peper toe en laat even doorfuiten. Voeg ketjap,  vlees, citroensap en een scheut water toe.

Stoof het vlees 30 min. en voeg daarna de aubergine en tomaat toe. Laat het geheel nog 10 min. zachtjes koken. Langer koken en een dag van tevoren bereiden, maken het gerecht nog lekkerder.

Tip: gebruik ketjap van de toko (ook vaak verkrijgbaar bij supermarkten) uit een kleine witte jerrycan, die is veel zoeter en geeft een betere smaak