Bananen perenbrood

Misschien heb je al wel eens gehoord van Bananenbrood. Vandaag bakte ik een fantastische lekkere variant hierop! Let op: het is gezond, voedzaam, en lekker! Bananen perenbrood bevat ongeveer 1800 kcal. Ik snijd hem in 9 a 10 plakken en doe ze per stuk verpakt de diepvries in. Heerlijk om als lunch of aanvulling op je lunch mee te nemen. Makkelijk 'to go' maar ook als tussendoortje. Maak hem bij voorkeur in een flexibele, silicone bakvorm!

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 70 minuten (20 bereiden, 50 wachten)

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 75 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram pecannoten
  • 6 grote dadels
  • 3 peren (niet te rijp)
  • 2 mp kaneel
  • 1 tl koek/speculaaskruiden (naar smaak)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°

Doe de bananen in een keukenmachine en pureer ze mooi glad. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je ze eventueel ook prakken.

Roer de eieren, havermout en het amandelmeel erdoor

Snijd de peren, dadels en pecannoten in stukjes en roer deze er ook door

Voeg de baking soda toe zoals op de verpakking staat omschreven. (Wacht hierna niet te lang met in de oven zetten. Het goedje kan rare dingen doen als je het te lang laat staan).

Doe alles in je cakevorm!

Zet 50 minuten in de oven. (Wanneer de bovenkant te donker word kun je het afdekken met aluminiumfolie).

Test met een lange prikker in het midden van je brood. Als je hem er schoon uit haalt is hij gaar!