Bleekselder-doperwtjes schotel

Een stoofschotel met bleekselder in de hoofdrol. De dille geeft er een heerlijke smaak aan.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 4 grote stengels bleekselder, geschild en in stukken van 2 cm
  • 2 bospenen, geschild en in stukjes
  • 3 flinke vastkokende aardappelen, geschild en in stukken van 2,5 cm
  • 2 handen diepvriesdoperwten, ontdooid
  • olijfolie
  • 250 ml bouillon
  • 3 eetl fijngehakte peterselie
  • 2 à 3 eetl fijngesneden dille
  • lepel maïzena, aangelengd met water
  • 8 vegetarische balletjes

Bereiding

Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok/hapjespan. Bak hierin de uien bruin.

Voeg wortel en bleekselder toe en bak even mee. Voeg de aardappelstukken toe, roer goed door en bak 5 - 8 minuten mee.

Schenk er nu zoveel bouillon bij zodat alles net niet helemaal onder staat. Voeg, als de aardappels bijna gaar zijn, de doperwtjes toe. Laat alles op zacht vuur gaar worden.

Bak intussen de vegetarische balletjes in een koekenpannetje op laag vuur mooi bruin. De vegetarische balletjes van Vivera (verkrijgbaar bij Jumbo) zijn een echte aanrader.

Als de groenten en aardappels gaar zijn, de saus binden met een beetje aangelengde maïzena. Roer er de balletjes en als laatste de peterselie en dille door.

Geef er een rauwkostsalade bij.

Eet smakelijk.