Bleekseldersalade met druiven en geroosterde hazelnoten

Wat ons betreft verdient deze salade een sterretje. De druiven en appelstukjes maken het fris en de hazelnoten geven er pit aan.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 grote stengels bleekselder
  • 1 appel, b.v. elstar
  • een dessertschaaltje druiven zonder pit, wit of rood
  • een handje hazelnoten
  • 1 eetl mayo 3 %
  • 3 eetl magere yoghurt
  • 1 eetl citroensap, liefst van een echte citroen
  • zout en peper uit de molen
  • mespunt mosterd (of naar smaak)

Bereiding

Doe de hazelnoten op een bakblik en zet dit in de oven. Zet de oven aan op 150 graden en laat ze er ongeveer 10 minuten in staan. Haal ze er dan uit en laat ze afkoelen. Was de stengels bleekselder, schil ze en snijd in smalle boogjes. Was de appel, en snijd in blokjes. (met schil en zonder klokhuis) Was de druiven en droog ze in een schone theedoek. Halveer ze. Maak een sausje van de mayo, yoghurt, citroensap, zout, peper en mosterd. Roer hier de eerst appels door en dan de bleekselder. Roer de helft van de druiven er ook door. Hak de afgekoelde hazelnoten grof. Doe de bleekselder in een mooie schaal en bestrooi met de rest van de druiven en de gehakte hazelnoten. Eet smakelijk.