Blije eiersalade

Dit is échte eiersalade waar je blij van wordt, geen bakje waar je in de saus naar stukjes ei moet zoeken. Smaakt naar ei en is door de augurkstukjes ook aangenaam fris.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (10 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 blije kip eieren
  • 1 dessertlepel licht en romig "mayonaise"
  • 1/2 dessertlepel mayo 3 % (had ik nog in de koelkast)
  • 1 eetl Activia magere yoghurt
  • kneepje limoensap of citroensap
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 eetl fijngesneden bieslook
  • 2 kleine fijngeseden augurkjes
  • zout en peper

Bereiding

Kook de eieren hard (ong 9 minuten). Pel ze, snijd ze doormidden en laat ze wat afkoelen.

Snijd ze in kleine stukjes en spreid ze uit op een diep bord. Strooi er versgemalen zout en peper over.

Maak een sausje van de licht en romig, mayo, yoghurt en limoensap. Voeg de peterselie en bieslook toe en roer door elkaar.

Doe augurkblokjes en sausje bij de eieren en roer dit door elkaar. Doe er eventueel nog wat mayonaise door als de salade te droog is.

Schep in een mooie schaal en garneer met een toefje peterselie.