Boerenkooltaart

Een simpele hartige taart, zonder bodem en vooral met veeeeeel groenten! Boerenkool is het “nieuwe” superfood. Boordevol vitamines en mineralen! Maar de versie zoals we hem in Nederland vooral bereiden is een stuk minder gezond: stamppot met aardappels, jus en worst. Ik verzon daarom een alternatief.

Inspiratiebron: getfitcarolien.wordpress.com

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 65 minuten (20 bereiden, 45 wachten)
Vleesfactor: Vlees

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Boerenkool (gesneden)
  • 4 Wortels
  • 2 Tomaten
  • 125 gram Spekjes (uitgebakken)
  • 2 Eieren
  • Italiaanse kruiden
  • 1/2 paprika
  • 1 rode ui
  • 1/2 pakje geitenkaas
  • Geraspte kaas
  • Scheut finesse cuisine light

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°

Snij de paprika, wortel en ui in stukjes en bak ze (niet te gaar, zorg voor een goeie bite erin)

Snij de tomaat in plakjes

Snij de geitenkaas in pakjes.

Leg een laag boerenkool (tot halverwege de ovenschaal)

Hierna spekjes

hierna de geitenkaas

Hierna de gebakken groenten

Hierna de tomaten

Mix de 2 eieren met de Italiaanse groenten en de finesse koken light en giet dit over het geheel. Zorg dat het mengsel overal kan komen.

Bestrooi met geraspte kaas

Bak gaar in 45 minuten. De taart is klaar wanneer je de prikker in het midden steekt en deze er schoon/droog uit komt.

Eetsmakelijk en geniet!