Bonenmix met paprika en verse kruiden

Dit recept bewijst dat je ook met simpele ingrediënten een smakelijke en verantwoorde maaltijd op tafel kunt zetten.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 witte ui, in 1/4 ringen
  • 1 sjalot, in 1/2 ringen
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 bospenen, in blokjes
  • 150 gram tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1/5 bouillonblokje
  • 1/2 gele paprika in stukken
  • 1 blik bonenmix (bonduelle)
  • ca. 1/3 theel vadouvan kruiden, of naar smaak
  • verse kruiden: koriander, peterselie, bieslook
  • 1 bakje vegetarische worstjes
  • 140 gram zilvervliesrijst

Bereiding

Verhit wat olie in de pan en fruit op zacht vuur de ui en sjalot, tot ze zacht zijn. Doe de wortelblokjes erbij en bak een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak ook even mee.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg de tomatenblokjes met sap en het bouillonblokje toe en laat met het deksel op de pan zachtjes pruttelen tot je een sausje hebt gekregen. Laat de laatste paar minuten de paprika mee smoren.

Voeg de vadouvan kruiden toe, roer even door en proef op smaak. Eventueel nog wat kruiden erbij doen.

Nu kan de bonenmix erbij. Je kunt de bonen afgieten, maar het hoeft niet. Roer de gehakte koriander, peterselie en bieslook erdoor en laat alles door en door warm worden. Wees niet te zuinig met de hoeveelheid kruiden. Vooral koriander doet het goed bij de bonen. Bak intussen de worstjes op laag vuur mooi bruin.

Maak de borden op met de bonenmix, rijst en de worstjes. Zet de fles curry op tafel (lekker bij de worstjes) en serveer er ook wat rauwkost bij.

Eet smakelijk.