Broccoli en asperges met Oosterse dressing

De dressing past verrassend goed bij de groene groente.

Inspiratiebron: Jamie Oliver

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 15 minuten (15 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • kleine broccoli, ca 350 gram
  • 125 gram groene asperges
  • Dressing: 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl lichte sojasaus
  • sap van 1/2 citroen
  • paar druppels sesamolie
  • mespunt milde mosterd
  • honing
  • mespunt sambal
  • 2 eetl extra vierge olijfolie

Bereiding

Was de asperges en snijd het onderste deel eraf.

Was de broccoli. Schil de steel en snijd het onderste stukje eraf. Snijd de broccoli in de lengte in ca. 6 stukken.

Breng de groente in een grote pan met ruim water met zout aan de kook. Kook de groenten 4 à 5 minuten.

Maak de dressing: Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing. Proef en maak op smaak.

Giet de gare groenten af en doe ze in een schaal. Schep er de dressing over en serveer meteen.

Eet smakelijk.

Aanraders bij dit recept