Broccoli stamppotje met gekruide snitzelreepjes

Door de gebruikte smaakmakers is dit een verrassend lekker stamppotje geworden. Als je geen vlees wilt, kun je de snitzelreepjes vervangen door b.v. vegetarische kipstukjes.

Inspiratiebron: Lekker koken met...

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (45 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 varkenssnitzels, in reepjes gesneden
  • ca. 500 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 kleine broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • melk
  • boter/margarine
  • 1 à 2 volle theel (groene) olijventapenade of pesto
  • 1 eetl zure room
  • 50 gram geraspte pittige kaas
  • 30 gram zongedroogde tomaten (in olie)
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • fijngehakte peterselie
  • ca. 2 theel gyroskruiden
  • zout en peper

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Kook de broccoli in een laagje water beetgaar in ca. 5 minuten.

Bestrooi de snitzelreepjes met de gyroskruiden en bak ze in een beetje boter bruin en gaar. Houd ze warm.

Giet de aardappelen en broccoli af. Zet de aardappelen weer op laag vuur en laat ze droog stomen. Maak in het midden ruimte om een flinke scheut melk in te verwarmen. Stamp de aardappelen fijn en roer er de tapenade, zure room en geraspte kaas door.

Schep er nu voorzichtig de broccoli, zongedroogde tomaten (eventueel eerst in reepjes snijden) en 2/3 van de vleesreepjes door. Proef of er nog wat zout en/of peper door kan.

Schep op borden of in een grote schaal en garneer met de achtergehouden vleesreepjes, pijnboompitten en peterselie.

Eet smakelijk.