Broodje gekruid vlees

Door het vlees te marineren krijgt het een heerlijk kruidige smaak. Je kunt het vlees bakken in de koekenpan of aan spiesen rijgen en grillen op de barbecue. Wij hebben een pitabroodje gevuld met het vlees en gebakken champignonnetjes en ui.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 90 minuten (30 bereiden, 60 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 pitabroodjes
  • 1 flinke varkenshaas, in blokjes van +/- 3 cm
  • 3/4 theel gedroogde tijmblaadjes
  • 3/4 theel gedroogde rozemarijn
  • flinke eetl fijngehakt peterselieblad
  • 1 flinke teen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 theel milde mosterd
  • snuf kaneel
  • peper uit de molen
  • 1 eetl granaatsppelsiroop
  • 1/2 eel citroensap
  • 1 eetl olijfolie
  • Voor erbij: 100 gram kastanje champignons, in partjes
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 teen knoflook, gesnipperd

Bereiding

Maak een marinade van tijm, rozemarijn, peterselie, knoflook, mosterd, kaneel, peper, granaatappelsiroop, citroensap en olijfolie. Roer de blokjes vlees erdoor en laat 1 uur marineren.

Laat de uien, knoflook en champignons op laag tot middelhoog vuur mooi bruin worden.

Verhit wat olie in een anti aanbak pan en bak hierin het vlees bruin en gaar.

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster bruin. Snijd ze doormidden en schep er vlees en groentemengsel in.

Serveer er een groene salade bij.

Eet smakelijk..