Bulgursalade met rucola en verse kruiden

Dit is een heerlijke maaltijdsalade voor warme dagen. Gebruik de grove bulgur die gekookt wordt i.p.v. geweld. Die is namelijk veel lekkerder. Ik heb de bulgur van ekoland gebruikt, o.a. te koop in de natuurvoedingswinkel.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 125 gram grove bulgur (Ekoland)
  • 250 ml groentebouillon
  • sap van 1/2 kleine citroen
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  • 1 klein komkommertje (maat grote augurk)
  • 1 trostomaat
  • 2 bosuien, in smalle ringetjes
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 2 flinke takjes munt
  • 10 grote groene olijven
  • handje pijnboompitten
  • 20 rode druiven
  • zak rucola
  • stukje feta

Bereiding

Doe de bouillon en bulgur in een pan en breng aan de kook. Roer even door en laat 20 minuten zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpannetje licht bruin.

Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd in kleine blokjes. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vlezige deel in kleine stukjes. Snijd de olijven in ringetjes. Meng het citroensap met een scheutje (ca. 2 eetl.) olijfolie en wat zout en peper uit de molen. Verkruimel de feta in niet te kleine stukjes.

Wanneer de bulgur gaar is, overdoen in een flinke schaal. Laat iets afkoelen. Schep er het citroen-olie mengsel doorheen.Laat verder afkoelen tot lauwwarm.

Snijd intussen de peterselie en de blaadjes van de munt zeer fijn.

Schep de komkommer, tomaat, bosui, olijven en kruiden door de bulgur.

Verdeel rucola (bepaal zelf hoeveel) langs de buitenkant van twee borden. Schep de salade in het midden. Verdeel er nu de pijnboompitten, feta en rode druiven over. Garneer met nog een blaadje peterselie en/of munt.