Bulgursalade met tomaat, feta en munt

Een lichte salade als hoofdgerecht voor de warme dagen, maar kan ook prima als bijgerecht bij de barbecue of als onderdeel van een buffet.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 125 gram bulgur
  • Ca 225 ml kokendhete groente bouillon
  • 125 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1/4 komkommer
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 5 kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 75-100 gram feta, in stukjes
  • 1 flinke eetl fijngesneden munt
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 theel balsamicoazijn
  • 1 eetl citroensap
  • 1 klein fijngesnipperd teentje knoflook
  • Zout en peper uit de molen
  • Agavesiroop of honing naar smaak

Bereiding

Doe de bulgur in een grote kom en overgiet met de kokendhete bouillon. Laat 10-20 minuten staan tot de bulgur zacht is en het vocht is opgenomen. Giet evt. overtollig vocht af.

Spoel de tuinbonen in een zeef onder de hete kraan, zodat ze ontdooien. Breng water met evt. wat zout aan de kook. Doe de tuinbonen erin en kook ze 5 minuten. Doe ze in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan. Als ze zijn afgekoeld verwijder je de schilletjes. Je houdt mooie knalgroene tuinboontjes over.

Halveer de komkommer in de lengte. Schep de zaadjes eruit. Snijd de stukken in de 3 of 4 lange repen en vervolgens in kleine blokjes.

Meng de boontjes, ui, komkommer, tomaten en munt met de bulgur.

Schep er voorzichtig de feta doorheen en giet er de dressing over. Schep nogmaals voorzichtig door elkaar.

Geniet van deze heerlijke salade!