Caribisch pekelpannetje

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300-400 gram basmatirijst
  • 250 gram pekelvlees (2 dikke plakken), in reepjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • olijfolie
  • pikante ketchup
  • 1/2 rundvleesbouillontablet
  • 300 gram (diepvries)doperwten
  • 1 struik paksoi, in smalle reepjes
  • geraspte kokos

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Fruit de uien, paprika en knoflook in wat olie.

Schep het pekelvlees, ketchup, de gare rijst en de doperwten erbij.

Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk er 1 1/2 dl water bij. Laat het aan de kook komen.

Schep nu de paksoi er bij en verwarm het, al omscheppend, tot het vocht is opgenomen.

Schep het op de borden en strooi er wat geraspte kokos over.