Champignonnetjes in rode wijn

Door de combinatie van champignon, rode wijn en cherry tomaatjes krijgt dit gerecht een bijzondere smaak. Lekker om als tapas gerechtje te serveren maar ook bij bijvoorbeeld een snitzel met gebakken aardappeltjes.

 

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 bakje champignons
  • 1 teetje knoflook
  • Verse bieslook
  • Rode wijn (bijvoorbeeld een soepele en frisse)
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • olie

Bereiding

Maak de champignonnen schoon. Bij grote champignonnen kun je ze in 6 blokjes snijden, bij middel grote in 4 en kleine champignonnen kunnen in zijn geheel de pan in.

Doe de olie in de pan en bak de champions en cherry tomaatjes op hoog vuur. Pers de knoflook en voeg deze erbij.

Wanneer de champignonnetjes bruin zijn gebakken blus de ze af met een scheut rode wijn.

Laat het even bakken en wacht tot de rode wijn is verdampt. Een deel is nu ook ingetrokken in de champignonnetjes.

Serveer ze met wat gesnede bieslook erover.

Eetsmakelijk