Champignonsoep

Deze soep is, mede door toevoeging van een beetje sherry, bijzonder smakelijk.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram witte champignons, in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, gesniopperd
  • scheutje olijfolie
  • scheutje vloeibare margarine
  • 900 ml bouillon, bijv. paddenstoelenbouillon
  • 1 eetl droge sherry
  • 1 laurierblaadje
  • 1 volle theel gedroogde tijm
  • ca 7 cm groen van een prei, fijngesneden
  • ca. 4 eetl kookroom light
  • 3 à 4 eetl fijngehakte peterselie

Bereiding

Verwarm de olie en margarine en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de champignons toe en fruit ze met de ui tot ze geslonken, maar nog wel wit zijn, op zacht vuur.

Schenk de sherry erbij en laat verdampen.

Voeg de bouillon, laurier en tijm toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Haal het laurierblad eruit en houd een paar champignonplakjes apart.

Pureer de soep tot deze glad is. Roer de prei, peterselie en de champignonplakjes erdoor .

Maak op smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat. Serveer met knapperig stokbrood.

Eet smakelijk.