Chili con carne

Chili con carne heb ik al op veel manieren gemaakt. Deze vrij eenvoudige variatie vinden we erg lekker. Voor extra pit kun je meer Mexicaanse kruiden toevoegen.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (15 bereiden, 10 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 theel mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 1 blik kidneybonen
  • 0,5 blikje maïs
  • beetje olie
  • zout en peper uit de molen
  • fijngeknipte bieslook voor garnering

Bereiding

Verwarm de olie in een hapjespan. Bak het gehakt hierin rul en een beetje bruin.

Voeg ui en knoflook toe en bak op laag vuur mee tot ze gaar zijn en bruin worden. Voeg zout, peper en de Mexicaanse kruidenmix toe en roer goed door.

Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, roer door en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Schep er de bonen en maïs door en laat door en door warm worden.

Schep op borden en strooi er de geknipte bieslook over.

Lekker met rijst.

Eet smakelijk.