Chilischotel met avocado

Een eenvoudige ovenschotel met chilibonen. Het lijkt op chili con carne, maar smaakt mede door gebrek aan carne heel anders. Wel laat het gerecht je even vol en voldaan achter.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (30 bereiden, 10 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gr chilibonen
  • 2 paprika's, rood en groen, in stukken
  • 1 flinke ui, in grove stukken
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rijpe avocado, in stukjes
  • 1 rode chilipeper, gehakt
  • 80 gr pittige kaas, geraspt
  • halve tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fruit ui en knoflook in de olijfolie gedurende zo'n 3 minuten. Voeg de chilipoeder en komijn toe. Fruit nog 2 minuten verder.

Voeg de paprika, chilipeper en chilibonen inclusief blikvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel een minuut of 10 pruttelen.

Gooi de inhoud van de pan in een ovenschaal. Leg er de avocadostukjes op en bestrooi met kaas. Laat de schotel 10 minuten in de oven staan.