Chinese kool-paprika stamppotje

Dit is een zomers stamppotje met rauwe Chinese kool en gefruite ui en paprika. Maak hem lekker pittig met een flinke lepel sambal.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (40 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ca. 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 grote rode paprika, in blokjes
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • ca. 250 gram dungesneden Chinese kool
  • bakje vega spekjes
  • sambal naar smaak
  • olie om in te bakken
  • zout, peper en nootmuskaat
  • melk

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in water met zout gaar.

Snijd de Chinese kool en dunne reepjes en doe ze in een slacentrifuge vol water. Laat zo staan zodat de kool knapperig wordt.

Verhit de olie (b.v. koolzaadolie) en fruit op middelhoog vuur de ui, tot deze glazig ziet. Voeg sambal, paprika, knoflook en spekreepjes toe en fruit op matig vuur 10 - 15 minuten tot alles goed gebakken is. Geef het een snuf zout.

Giet de aardappels af en maak er met de melk, peper en nootmuskaat een niet te fijne puree van.

Giet het water van de kool en draai de kool droog in de slacentrifuge.

Meng de kool door de puree en meng er een derde van het paprika-ui mengsel door. Maak pittig op smaak met zout, peper en evt. sambal.

Schep op borden en bedek met het overige groentemengsel.

Tip: Varieer met smaakmakers zoals mosterd, kruidenkaas enz.