Chinese kool taart

Dit is een smeuïge taart geworden, heel anders dan de hartige taarten die ik tot nu toe gebakken heb. De moeite van het proberen waard.

Inspiratiebron: de Groentebijbel

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 75 minuten (30 bereiden, 45 wachten)
Vleesfactor: Varken

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • beetje boter
  • 1/2 Chinese kool, fijngesneden
  • +/- 1 dl kookroom light
  • +/- 60 gram geraspte pittige kaas of blauwe kaas
  • +/- 60 gram baconstukjes
  • zout en peper uit de molen
  • kneepje citroensap
  • 1/2 paprika, in dunne reepjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een springvorm van 18 cm. Bekleed met de plakjes bladerdeeg. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met blindbakbonen. Bak 15 minuten. Verwijder de bakbonen en bak nog 5 minuten tot de bodem droog is. Haal uit de oven en laat enigszins afkoelen.

Bak de baconstukjes uit.

Verhit wat boter (of olie) en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de kool toe en roerbak tot de kool gaat slinken. Voeg de baconstukjes en kookroom toe. Zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot het geheel een dikke saus is. Maak op smaak met peper, citroensap en evt. zout. Laat de saus iets afkoelen.

Vul de deegbodem met de saus. Leg de reepjes paprika in stervorm op de taart. Bak nog 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk.