Chinese tomatensoep

Een erg lekker recept voor Chinese tomatensoep, favoriet als de familie weer eens komt eten.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 120 minuten (30 bereiden, 90 wachten)
Vleesfactor: Kip/gevogelte

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 liter water
  • 2 pakken gezeefde tomaten (500 gram per pak)
  • 2 kippenbouten
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel djahe
  • 1 theelepel sereh
  • 2 eetlepels maizena
  • een handvol mihoen

Bereiding

Breng het water aan de kook in een grote soeppan.

Voeg de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook toe en laat het een dik uur zachtjes pruttelen tot de kip goed gaar is.

Haal alle ingrediënten uit de bouillon en laat de kip een beetje afkoelen zodat je je vingers niet brand. 

Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan kook.

Zodra de kip wat is afgekoeld haal je het vlees van de botten en snijd het fijn. Leg de stukjes kip nog even apart.

Meng in een schaaltje de suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh en roer dit door de soep. 

Roer de maizena met water tot een glad papje en roer ook dit door de soep.

Voeg een handvol mihoen toe en laat de soep nog ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg als laatste de kip toe en warm het nog even door. 

Serveer de soep in mooie kommetjes met wat ringetjes gesneden bosuitjes.

Reacties

Erg lekkere soep!

Ik heb het recept doorgestuurd naar een vriendin. Die heeft er een voorgerecht van gemaakt door de kippenbouten te vervangen door een pot kippenbouillon. Bijna net zo lekker, maar minder vullend.