Chocoknappers

Chocolade gevuld met nootjes, sinaasappel en rozijnen. Erg lekker bij de thee.

Inspiratiebron: Cooking with dog

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 145 minuten (25 bereiden, 120 wachten)

Ingrediënten

Voor 12 personen

  • 100 gram chocolade
  • 25 gram cornflakes, geplet
  • 30 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes
  • 30 gram walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 30 in rum gewelde rozijnen
  • bakje of schaaltje van 10 x 12 cm
  • bakpapier

Bereiding

Voor de chocola heb ik 75 gram melk en 25 gram puur gebruikt.

Beleg het bakje of schaaltje met bakpapier, ook de opstaande randen.

Verwarm de chocola au bain marie tot het gesmolten is.

Schep de walnoten, sinaasappelstukjes, cornflakes, rozijnen en een theelepeltje rum bij de chocola. Roer goed door.

Schep de massa in het bakje, strijk de bovenkant glad met een mes en zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de chocola uit het bakje en snijd voorzichtig in reepjes.

Mmm... dat smaakt naar meer!