Chocolade-banaan verrassing

Een verrassend lekker toetje en snel gemaakt.

Inspiratiebron: Janny de Moor

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 15 minuten (15 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram (ongezoete) cacao
  • 250 ml halfvolle melk
  • 3 à 4 eetl suiker
  • 1 banaan in plakjes
  • 1 volle eetl abrikozenjam
  • 1 eetl water
  • kaneel
  • 3 eetl geroosterd amandelschaafsel

Bereiding

Meng custard en cacao en maak met een beetje melk een glad papje. Breng de rest van de melk aan de kook.

Neem pan van het vuur en roer het papje erdoor. Zet weer op het vuur en laat de vla onder voortdurend roeren binden. Even doorkoken.

Roer de suiker erdoor en laat nog even koken.

Leg de plakjes banaan in twee schaaltjes. Verdeel de met het water losgeroerde jam over de banaan en bestuif het met wat kaneel.

Klop de vla met een garde glad en schenk dit over de banaan.

Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en laat in de koelkast afkoelen.

Mmm, erg lekker.