Courgette met gehakt

Courgette gevuld met gehakt en oosterse kruiden.

Inspiratiebron: Tineke Sluijter

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (25 bereiden, 20 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 flinke courgette
  • 200 gram rundergehakt
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 theel verse geraspte gemberwortel
  • 1/2 theel gemalen kurkuma
  • 1 theel garam masala
  • 1/2 theel sambal, of naar smaak
  • 1 tomaat, in kleine stukjes
  • 4 takjes verse koriander, blaadjes en steeltjes fijngesneden
  • 3 takjes verse munt, blaadjes grof gesneden
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook op laag vuur ca. 5 minuten.

Voeg het gehakt toe en bak het in 2-3 minuten rul en lichtbruin.

Voeg gember, kurkuma, garam masala, sambal tomatenblokjes en koriander toe en bak 2 minuten mee.

Voeg een eetl water en de helft van de muntblaadjes toe en roer goed door. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Laat het overtollige vocht verdampen.

Verwarm intussen de oven op 180 graden.

Was de courgette, snijd doormidden en schep er met een theelepeltje de pitjes uit. Laat 1 cm van het vruchtvlees zitten.

Vet een ovenschaal in met een beetje vloeibare margarine. Leg de courgettehelften erin.

Vul ze met het gehaktmengsel en zet de schaal in het midden van de oven. Laat ze in 20 minuten gaar worden. Strooi er de rest van de muntblaadjes over.

Eet smakelijk.