Courgettesoep

Na een aantal experimenten staat deze courgettesoep met stip bovenaan. Het is een fluitje van een cent om hem te maken en de smaak is echt fantastisch. Mmm, schep mij nog maar een keer op.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (20 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselder, in boogjes
  • 1/2 bakje philadelphia light met paprika
  • 1 volle theelepel pesto alla Genovese (Jumbo)
  • mespunt sambal
  • 1 theel ketjap manis
  • peper
  • snuf nootmuskaat
  • 1/2 liter groentebouillon
  • scheutje olijfolie
  • eventueel paar takjes fijngehakte peterselie

Bereiding

In een scheutje olie de ui fruiten. De bleekselder en courgette erbij doen en nog ca 5 minuten fruiten.
Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken.
Haal de groenten uit de bouillon en doe die in de keukenmachine met een kopje bouillon erbij.
Pureer alles en doe de puree weer terug in de pan met de bouillon. Even doorroeren.
Je kunt ook de staafmixer gebruiken.
Doe nu de kaas, kruiden en pesto erbij. Laat de kaas smelten en laat nog even heel zachtjes koken.

Schep de soep in kommen en garneer eventueel met heel fijngesneden krulpeterselie.

Als je vlees in de soep lekker vindt, kun je Philadelphia light met ham (dit is een winterversie) en een fijngesneden plak ham in de soep doen. Ook erg lekker!