Couscous met pittige groenten

Een heerlijk licht en gemakkelijk recept met couscous. Dit kun je met allerlei soorten groenten maken, ik heb hier mijn voorkeurscombinatie aangegeven (een snelle, makkelijke mix met veel champignons).

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, geen wachttijd)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 240 gram couscous
  • 400 gram Oosterse roerbakmix
  • 1 klein bakje champignons
  • 150 gram sugar snaps
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 eetlepels chilisaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 gram cashewnoten

Bereiding

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing met een half groentebouillonblokje.

Pel de ui en snipper deze fijn.

Verwarm één eetlepel olijfolie en fruit de ui aan in ongeveer twee minuten.

Voeg de champignons en de sugar snaps toe en bak deze nog twee minuten mee.

Doe nu de Oosterse roerbakmix erbij en bak dit al omscheppend nog twee minuten.

Roer in een kom de kokosmelk en chilisaus goed door elkaar en voeg dit bij de groenten. Verkruimel de rest van het groentebouillonblokje erbij.

Laat het geheel nog ongeveer vijf minuten garen.

Schep de couscous in een vormpje (klein kopje / kommetje of wat je maar voor handen hebt) en druk het stevig aan. Zet het vormpje op de kop in het midden van het bord, zo ontstaat er een mooi gevormde portie couscous.

Schep de groentemix hier rond omheen en garneer de groente en couscous met een hand vol cashewnoten. Eet smakelijk!