Couscous salade

Deze couscous salade is lekker zoet en heel makkelijk te maken.

Inspiratiebron: Karin Luiten

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (10 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 100 gram couscous
  • 100 gram gedroogde ongezwavelde abrikozen, in heel dunne reepjes gesneden
  • 50 gram witte rozijnen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1/2 bakje kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 1/2 theel kaneel
  • handje fijngesneden peterselie
  • zout en peper uit de molen
  • 160 ml bouillon
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Doe de couscous met de abrikozen en rozijnen in een grote kom.

Giet er 160 ml kokende bouillon over en voeg een scheutje olijfolie toe. Roer snel even door en leg een bord op de kom. Laat 15 minuten staan.

Verhit wat olie in de wok en fruit op middelhoog vuur de ui, knoflook en kaneel tot de ui zacht is. Let op dat de boel niet verbrandt. Maal er wat zout en peper over.

Schep de kerstomaatjes er gedurende 2 minuten door en haal van het vuur.

Roer de couscous los met een vork en schep het ui-tomaten mengsel erdoor. Eventueel nog wat olie erdoor roeren om het smeuïg te maken.

Eet smakelijk.