Doperwten met ui en peterselie

Een 'gewone' doperwt knapt erg op van een uitje en wat kruiden. Beslist het proberen waard.

Inspiratiebron: Zilveren lepel

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 20 minuten (20 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • klein scheutje olijfolie
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1/2 theel rozemarijn
  • 4 takjes peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • ca. 50 ml bouillon
  • peper uit de molen
  • Italiaanse kruiden uit de molen

Bereiding

Verhit de olie en fruit de gesnipperde ui 5 minuten op een laag pitje. Voeg de peterselie en rozemarijn toe en bak even mee.

Voeg de doperwten toe, en laat 5 - 10 minuten ontdooien en warm worden.

Giet de bouillon erbij (een bodempje), doe de deksel op de pan en laat de erwtjes hierin garen.

Als de erwtjes gaar zijn en het vocht is verdampt op smaak maken met peper, evt. zout en de Italiaanse kruiden.

Eet smakelijk.