Ei in paprika-bonensaus

Het is extra leuk om iedereen een eigen pannetje te serveren. Als je ook nog heerlijk buiten kunt eten, is wat mij betreft het vakantiegevoel compleet.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (30 bereiden, 15 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • olijfolie
  • 1/2 theel komijnzaad
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 1/2 gele en 1/2 rode paprika, in repen
  • 1 theel (riet)suiker
  • 1 laurierblaadje
  • snuf gemalen koriander
  • 5 mini trostomaten, ontveld en in stukken
  • 1/2 theel sambal, of naar smaak
  • 2 eetl fijngesneden peterselie
  • 1 eetl fijngesneden koriander
  • 2 eieren
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 theel gedroogde tijm (potje euroma) of verse tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rooster het komijnzaad in een droge hapjespan, tot het begint te geuren. Schenk er een ferme scheut olijfolie in en fruit de ui op matig vuur ca. 5 minuten.

Voeg paprika, suiker en kruiden toe en bak alles 5-10 minuten tot alles mooi bruin is.

Voeg tomaten, sambal en zout toe. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot je een mooie saus hebt.

Doe de bonen erbij en laat warm worden. Haal het laurierblaadje eruit. Roer de peterselie erdoor en maak op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel over 2 ingevette éénpersoons schaaltjes. Maak met een lepel kuiltjes in het midden van elk schaaltje. Breek boven de holtes een ei. Bestrooi het ei met zout en peper.

Zet de schaaltjes in de oven en laat het ei in 15 minuten stollen of zolang tot ze voor jou de gewenste dikte hebben.

Garneer de schaaltjes met de koriander.

Eet smakelijk.