Farfalle bolognese

De basis voor de saus is vlees, groenten en tomaten. Het is eventjes wat werk, maar het resultaat is veel lekkerder dan saus uit een pot. En je kunt er al je creatieviteit in kwijt door te variëren met verschillende groenten.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 45 minuten (45 bereiden, geen wachttijd)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram rundergehakt
  • 100 gram bakbacon in iets dikkere plakken
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 1 worteltje
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 1/2 dl gezeefde tomaten
  • 1 dl runderbouillon (van een blokje)
  • 1 dl room
  • 1 eetl fijngehakte peterselie
  • 1/2 theel basilicum, oregano of Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 400 gram farfalle (Grand Italia)

Bereiding

Voorbereiding:

Snijd de champignons, worteltje en bleekselderij  in plakjes.

Snipper de ui en knoflook fijn.

Snijd de bacon in kleine stukjes.

Bereiding:

Bak de bacon met een klein beetje boter of olie in een diepe koekenpan zachtjes aan. Doe de groenten erbij en alles op een  laag vuur zo'n 10 minuten fruiten.

Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bak ondertussen in een wok het gehakt met een klein beetje olie rul, gaar en een beetje bruin. Voeg het bacon-groentenmengsel toe en roer het goed door elkaar.

Doe dan de gezeefde tomaten, bouillon, basilicum en peterselie erbij. Laat het geheel even aan de kook komen en laat het inkoken tot er een smeuige saus ontstaat.

Roer de room erdoor en breng het op smaak met zout, peper en een likje mosterd (als je daarvan houdt).

Schep de farfalle op de borden en verdeel de saus erover.

Maak het af met hier en daar een blaadje basilicum.

Serveer dit gerecht met een frisse salade.