Feestelijke taart met bosbessenkwarkvulling

Deze taart is bijzonder door de subtiele smaak van anijs.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 100 minuten (30 bereiden, 70 wachten)

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 1 pak mix voor fijne cake (Honig)
  • 150 gram boter
  • 4 eieren (middelgroot)
  • 4 eetl melk (50 ml)
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • sap van 1 citroen
  • 200 gram bosbessenkwark (Danio)
  • 125 ml slagroom
  • 125 gram bosbessenjam of bosvruchtenjam
  • 40 gram + 35 gram gestampte muisjes (de Ruyter)
  • 40 gram poedersuiker
  • enkele druppels lila kleurstof (eventueel)
  • garnering b.v. de roze en lila hartjes van dr Oetker of bloemetjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een springvorm van 22 cm in met wat boter en bestuif het met  bloem.

Maak het cakebeslag zoals dat op de verpakking staat. Zet de cake in het midden van de oven en bak hem gaar in ongeveer 70 minuten. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen op een taartrooster.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap en los er van het vuur af de gelatine in op.

Roer dit mengsel door de bosbessenkwark en laat even staan.

Klop intussen de slagroom met 40 gram gestampte muisjes stijf en schep dit voorzichtig door de kwark.

Snijd de cake met een scherp mes doormidden. Bestrijk de bodem met de jam en verdeel de kwarkroom over de jam. Leg de bovenkant van de taart er weer op.

Zeef de poedersuiker met de overige gestampte muisjes en roer er (eventueel) een paar druppels kleurstof en 4 à 5 theelepels heet water door.

Bestrijk de bovenkant met het glazuur en laat dit een beetje over de rand lopen. De taart garneren. Zet de taart een paar uur in de koelkast, zodat de vulling op kan stijven.

Succes verzekerd!