Florentijnse stoofschotel

Dit recept is nog steeds een werk in uitvoering. Gevonden in het kookboekje 'Kook ook Italië', maar in mijn eerste versie was de saus erg waterig. Nu ik het recept heb aangepast, hoop ik dat het de volgende keer wel lukt! Hieronder vind je mijn bijgewerkte, theoretisch succesvolle variant.

Inspiratiebron: Kook ook Italië

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 200 minuten (20 bereiden, 180 wachten)
Vleesfactor: Rund, Varken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 gr rundvlees
  • 2 hamlappen
  • 1 flinke ui
  • 2 wortels, gesneden
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 knoflooktenen, gesneden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 2 tl aardappelzetmeel
  • 2 laurierbladen
  • 1 el geplette peperkorrel
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Gemalen peper
  • Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het rundvlees en de ham in reepjes. Braad ze licht voor met zout en gemalen peper. Loos vet en vocht.

Meng het vlees met de andere ingrediënten in een grote ovenschaal. Voeg water toe tot het vlees er nog ongeveer een centimeter bovenuit steekt. Roer alles goed door.

Laat de schotel 3 uur in de oven staan. Vermaak u ondertussen met een goed boek of huishoudelijke karweitjes. Af en toe even roeren en eventueel water toevoegen. De saus mag niet te waterig worden!

Serveren met stokbrood en kruidenboter.