Frambozen yoghurt taart

Fris en fruitig. Deze taart mag ook als je op je lijn wilt letten.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 150 minuten (30 bereiden, 120 wachten)

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 12 bastognekoeken
  • 50 gram gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1/2 citroen
  • 5 eetl. suiker
  • 150 ml slagroom (light)
  • 375 ml Activia magere yoghurt
  • 75 gram frambozen (diepvries)
  • bakvorm van 22 cm doorsnede, bodem bekleed met bakpapier
  • evt. verse frambozen.

Bereiding

Maal de koek fijn in de keukenmachine. Vermeng hier de gesmolten boter door. Schep in de springvorm, goed aandrukken met de bolle kant van en lepel en in de koelkast zetten om op te stijven.

Week gelatine in koud water.

Ontdooi de frambozen en maak hier met de staafmixer een prutje van.

Verwarm citroensap met 1 eetl. suiker en los hier de gelatine in op.

Klop de slagroom stijf met 2 eetl. suiker.

De yoghurt goed losroeren met 2 eetl suiker en hier het citroensap en frambozenprutje door kloppen.

De stijfgeklopte slagroom hier voorzichtig door scheppen. Het mengsel op de koekbodem scheppen en glad strijken. Zet dit 2 uur in de koelkast om op te stijven. Evt. garneren met verse frambozen.

Lekker als toetje of bij een kopje koffie/thee.