Frisse salade met appel en ananas

De combinatie van appel, ananas, bleekselder en walnoot in deze salade is geheid een succes. Voor deze salade heb ik ongeveer een vierde ananas gebruikt. De rest was lekker als nagerecht.

Inspiratiebron: Lidl receptenkaart

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 zak rucola, veldsla of gemengde sla
  • 1 à 2 appels
  • 1/4 ananas
  • 1 grote stengel bleekselder, geschild en in reepjes gesneden
  • citroensap
  • handje walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • Dressing: 2 eetl magere yoghurt
  • 1 eet. olijfolie
  • ca. 1 eet. citroensap
  • 1 theel mosterd
  • 1/2 theel honing
  • zout en peper uit de molen

Bereiding

Snijd van de ananas het bovenste en onderste deel af. Snijd in de lengte doormidden en de helften nog een keer doormidden. Snijd de schil en harde kern eraf. Gebruik één deel voor de salade (de rest is lekker als toetje)..

Snijd de ananas is stukjes, Was de appel(s), snijd ze in reepjes en besprenkel ze met het citroensap.

Meng alle ingrediënten voor de dressing.

Meng in een schaal alles voor de salade. Schep er de dressing over.

Mmm... erg lekker!