Gebakken ananas en mango

Een fraaie afsluiter van een (Oosters) etentje. Mmm... hier blijf je van eten.

Inspiratiebron: Oosters kookboek

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (15 bereiden, 20 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/2 ananas
  • 1/2 mango
  • 2 eetl boter
  • 2 eetl stroop
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • 1 theel kaneel
  • flinke snuf geraspte nootmuskaat
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel of mineola
  • zure room
  • 1 passievrucht

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Schil de ananas en snijd het binnenste harde deel eraf. Snijd in stukjes.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Leg het fruit in een ovenschaal.

Verwarm de boter, suiker, stroop, nootmuskaat en kaneel in een pannetje en roer tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost. Giet de saus bij het fruit en roer door elkaar.

Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Halveer de passievrucht en schep de pitjes en het vruchtvlees eruit en schep over de ananas en mango, of serveer apart.

Roer de sinaasappelrasp door de zure room en geef die er apart bij.

Een bolletje ijs erbij is ook erg lekker!

Eet smakelijk.