Gebakken bloemkool met noten en kaas

De bloemkool wordt gebakken in de koekenpan en krijgt gezelschap van noten, kaas, citroen, rozijnen en bosui. Als hoofdgerecht is dit genoeg voor 2 personen. Uiteraard kan dit ook prima als bijgerecht.

Inspiratiebron: Rianne Buis

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • olijfolie
  • ca. halve bloemkool
  • zout
  • 2 handjes pecannoten, of andere noten, geroosterd
  • 1 eetl sesamzaad, goudbruin geroosterd
  • 2 bosuien, in schuine ringen gesneden
  • 1 grote teen knoflook, gesnipperd
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • citroensap naar smaak
  • 4 eetl gehakte peterselie
  • peper uit de molen
  • ca. 50 gram belegen 30+ kaas, in blokjes

Bereiding

Snijd de bloemkool in (kleine) roosjes en snijd ze doormidden, of in plakken.

Verhit een scheutje olijfolie in één of twee grote koekenpan(nen). Leg de bloemkool met de snijkanten naar beneden in de pan en laat op zacht vuur rustig bakken tot de onderkant goudbruin is.Bestrooi met wat zout. Schep de bloemkool om, voeg de knoflook, bosui en rozijnen toe en laat weer zachtjes bakken. Schep regelmatig om, tot de bloemkool rondom gekleurd en beetgaar is.

Roer er vervolgens de citroenrasp, pecannoten, sesamzaad en peterselie door. Breng op smaak met citroensap en een beetje peper.

Schep op borden en strooi er de blokjes kaas over. Als garnering kun je wat rucola sla gebruiken.

Eet smakelijk.

Tip: Gebruik verse koriander i.p.v. peterselie.