Gebakken peren

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, zijn deze gebakken peren heerlijk! Eet ze met een schaaltje yoghurt of een bolletje ijs. In plaats van pecan noten kun je ook hazelnoten of walnoten nemen.

Inspiratiebron: Lekker en simpel

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 10 minuten (10 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 peren, conference
  • 1 afgestreken eetl. suiker
  • kaneel naar smaak
  • handje geroosterde pecan noten, of andere noten

Bereiding

Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.

Meng suiker en kaneel.

Verhit een klein scheutje olie in een anti aanbak pan.

Bestrooi één kant van de peren met het suikermengsel en leg ze met de besuikerde kant in de pan.

Bestrooi de bovenkant met suiker.

Bak elke kant ca. 2 minuten tot ze mooi bruin zijn. Let op dat ze niet verbranden.

Leg op 2 bordjes en bestrooi met de gehakte noten.

Wij hebben dit gegeten met een kommetje yoghurt, gezoet met een theelepeltje agave siroop en bestrooid met een paar nootjes.

Eet smakelijk.