Gegrilde courgette met kaas

De kruiden en de kaas geven de courgette veel smaak.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 25 minuten (25 bereiden, 0 wachten)

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 2 courgettes
  • ongeveer 2 eetl vloeibare margarine
  • flinke snuf knoflookpoeder
  • flinke snuf uienpoeder
  • zout en peper
  • beetje gedroogde peterselie
  • geraspte 30+ kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op de (hoogste) grillstand, zet een rooster in het midden van de oven. Halveer de courgettes in de lengte. Schraap de meeste pitjes eruit. Snijd de helften elk in drieën, zodat je zes stukken krijgt per courgette. Roer de margarine, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en peterselie door elkaar en besmeer elk stuk courgette met een beetje van dit mengsel. Leg ze in een iets ingevette ovenschaal en beleg met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en grill de courgettes in 10 tot 12 minuten tot ze beetgaar zijn en een mooi bruin korstje hebben. Wel oppassen dat ze niet verbranden.

Eet smakelijk.