Gehakt-groente pannetje

Een smakelijk snel-klaar gerecht. Het fijne van dit soort pannetjes is, dat je hiervoor van allerlei groenten die je toevallig in je koelkast hebt liggen, kunt gebruiken.

Inspiratiebron: eigen recept

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 30 minuten (30 bereiden, 0 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1/3 rode paprika
  • 1/3 gele paprika
  • stuk prei, in halve ringen gesneden
  • 4 mini smaak trostomaten, ontveld en in stukjes
  • zout, peper en paprikapoeder
  • snuf gemalen koriander
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, in 1/4 ringen gesneden
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Verhit de olie en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.

Voeg prei, ui en knoflook toe en bak al roerend 2-3 minuten mee, tot de ui glazig is en de prei begint te slinken.

Bak de paprika 2 minuten mee.

Voeg tomaat, zout, peper, paprikapoeder, koriander en een scheutje water toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Proef op smaak en voeg evt. een klein stukje van een bouillonblokje toe.

Serveer met bijvoorbeeld rijst en ijsbergsla.

Eet smakelijk.