Gehaktballetjes in paprikasaus

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 40 minuten (30 bereiden, 10 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 /2 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetl paneermeel
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 eetl fijngesneden peterselie
  • 2 eetl bloem
  • zout en peper uit de molen
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 oranje en 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml rundvleesbouillon

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en voeg toe: losgeklopt ei, paneermeel, knoflook, ui, paprika, peperselie en zout en peper naar smaak. Meng het goed door elkaar en maak kleine balletjes. Rol ze door de bloem.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak ze lekker bruin.

De saus: Haal de gehaktballetjes uit de pan en doe de reepjes paprika erin. Bak ze kort. Blus het af met de wijn en bouillon. Doe de balletjes er weer in en laat het 10 minuten op laag vuur sudderen.

Geef er rijst bij en een frisse rauwkostsalade.

Dit is echt smullen...