Gehaktschotel met perzik en peer

Gebruik voor dit gerecht 's zomers verse perziken. Als deze niet verkrijgbaar zijn, kun je perziken uit blik nemen. Laat ze goed uitlekken en dep ze met een stuk keukenpapier min of meer droog. De hoeveelheden in het recept zijn genoeg voor 2 flinke porties.

Inspiratiebron: Janny de Moor

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 35 minuten (25 bereiden, 10 wachten)
Vleesfactor: Rund

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram mager rundergehakt
  • beetje olijfolie
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • 1/2 theel komijnzaad
  • peper en zout
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 eetl rozijnen
  • 1 geschilde aardappel, in blokjes
  • 150 ml bouillon
  • 1 kleine rode paprika
  • klein blikje maiskorrels
  • 2 gepelde perziken, in stukjes of 4 halve perziken uit blik
  • 1 geschilde peer, in stukjes
  • stuk courgette, zonder pitjes, kleingesneden
  • peterselie
  • rijst

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt met de kruiden en zout rul en bruin.

Bak de ui en knoflook erbij glazig. Voeg rozijnen, aardappel en paprikastukjes toe en roerbak een paar minuten.

Bouillon erbij gieten en stoof het geheel tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Kook de rijst gaar volgens voorschrift.

Voeg de mais, perzik, peer en courgette toe en warm 5 minuten door.

Schep in een schaal en bestrooi met fijngeknipte peterselie. Geef de rijst er apart bij.

Eet smakelijk!