Gemarineerde zalm met tomaat en paprika

De marinade geeft heel veel smaak aan de zalm.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 110 minuten (20 bereiden, 90 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zalmmoten, zonder huid (je kunt ook andere vis gebruiken)
  • 1 grote aardappel, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 rode paprika, in ringen
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 eetl gehakte peterselie
  • olijfolie
  • Marinade: 1 flinke teen knoflook, zeer fijn gesnipperd
  • ca. 1 theel paprikapoeder
  • ca. 1 theel gemalen koriander
  • ca. 1/2 theel gemalen komijn
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl witte wijn
  • 1/2 eetl azijn
  • snuf chilipoeder
  • 1 1/2 eetl gehakte peterselie

Bereiding

Kook de aardappelschijfjes 3-4 minuten.

Verwarm 1 eetl olijfolie in een pannetje op laag vuur en doe hier alle ingrediënten voor de marinade bij. Laat dit 2-3 minuten heel zachtjes smoren. Laat een beetje afkoelen.

Leg de zalmfilets in een schaal en verdeel de marinade over de vis. Zorg dat de hele vis ermee bedekt is. Zet afgedekt 1 - 1 1/2 uur in de koelkast. Maak het pannetje waarin je de marinade gemaakt hebt, niet schoon.

Neem een braadpan (met dikke bodem) en giet daar een klein beetje olie in. Verdeel over de bodem. Leg de zalmfilets hierin.

Verdeel hierover de aardappelplakjes, tomatenplakjes en de paprikaringen.

Maak in het pannetje van de marinade 1 eetl olie warm en voeg de tomatenpuree, 1 eetl citroensap, 1/2 eetl azijn, 1 eetl witte wijn en een beetje suiker toe. Roer los en maak hier een sausje van. Voeg nog wat water toe als het te dik is. Voeg nu wat suiker toe (ca. 1/2 theelepeltje) en proef of de smaak zo goed is. Eventueel nog een beetje suiker toevoegen.

Schep het tomatensausje gelijkmatig over de paprika.

Laat alles op laag vuur in 20 - 25 minuten gaar worden. Test even met een vork.

Vlak voor het opdienen bestrooien met de rest van de peterselie.

Geniet van dit heerlijke visgerecht.