Gemarineerde zalm uit de slow cooker

Dit is eigenlijk hetzelfde recept als "Gemarineerde zalm met tomaat en paprika", alleen nu bereid in de slow cooker. Wij vonden het resultaat zeer smakelijk en beslist voor herhaling vatbaar.

Over dit recept

Type gerecht:
Kooktijd: 180 minuten (30 bereiden, 150 wachten)
Vleesfactor: Vis

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 zalmmoten, zonder huid (je kunt ook andere vis gebruiken)
  • 1 grote aardappel, in plakjes
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 (rode) paprika, in 1/4 ringen gesneden
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 1/2 eetl witte wijn
  • ca. 1 theel suiker
  • 1/2 eetl gehakte peterselie
  • olijfolie
  • Marinade: 1 flinke teen knoflook, zeer fijn gesniperd
  • ca. 1 theel paprikapoeder
  • ca. 1 theel gemalen koriander
  • ca. 1/2 theel gemalen komijn
  • 1 eetl citroensap
  • 1 1/2 eetl witte wijn
  • peper
  • 1 1/2 eetl gehakte peterselie

Bereiding

Deze keer heb ik een gele paprika gebruikt. Voor de kleur is het mooier om een rode en/of groene te nemen.

Verwarm voor de marinade 1 eetl olijfolie in een pannetje op laag vuur en doe hier alle ingrediënten voor de marinade bij. Laat dit 2-3 minuten heel zachtjes smoren. Laat een beetje afkoelen.

Snijd de zalmfilets in stukken en leg in een schaal. Verdeel de marinade over de vis en schep om; zorg dat alle vis bedekt is met de marinade. Zet afgedekt in de koelkast. Maak het pannetje waarin je de marinade gemaakt hebt, niet schoon.

Verwarm in het pannetje 1 eetl olie en voeg de tomatenpuree, 1 eetl citroensap, 1 1/2 eetl wijn en een theel suiker toe. Roer dit los en maak er een sausje van. Voeg wat water toe als het te dik is. Proef en voeg eventueel nog wat suiker toe.

Vet de binnenpot van de slow cooker in met wat vloeibare margarine.

Doe de aardappel, tomaten, paprika en het sausje met de tomatenpuree in de pot en roer alles goed door elkaar.

Zet de pot 2 uur op hoog.

Haal een half uur vóór het eind de zalm uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Leg na 2 uur de zalm in de pot en roer voorzichtig door.

Laat nog een half uur op hoog staan.

Garneer met peterselie. Lekker met rijst en boontjes of een salade.

Eet smakelijk.